VeenmeesterAnno59 | Graskaas
Ontdek nu de unieke smaak van Veenmeester Graskaas. Een speciale kaas die wordt gemaakt van de eerste melk van koeien die half april weer naar buiten gaan en zich tegoed doen aan het verse voorjaarsgras. Dat proef je.
Graskaas is namelijk extra romig. Een beetje zoals jonge kaas, maar dan nog zachter en nog smeuïger. Dat komt omdat het gras in deze tijd iets meer voedingsstoffen bevat en daardoor verandert de samenstelling van de melk.
Deze kaas is heerlijk op brood of een cracker. De kaas smelt goed, dus je kunt er prima een luxe tosti mee bouwen of gebruiken in een omelet. Maar het smaakt ook goed in een quiche, salade of op die kaasplank bij de borrel!
Let op: Veenmeester Graskaas wordt gemaakt van de melk van blije koeien die na de winter voor het eerst weer vers gras eten. Dat betekent ook dat deze kaas slechts tijdelijk verkrijgbaar is. Wees er dus snel bij.
Veenmeester Graskaas wordt gemaakt van 100% weidegangmelk. Van koeien die grazen op veengrond en alle ruimte hebben om hun ding te doen.
Deze kaas wordt gemaakt volgens traditioneel recept en door echte ambachtslieden. We gebruiken altijd vegetarisch stremsel met oog voor duurzaamheid. Hier lees je hoe.
Deze kaas rijpt [TIJD] op houten planken in een geconditioneerde ruimte met optimale omstandigheden voor maximale smaak. Iedere kaas opnieuw.
Deze kaas is heerlijk op brood of een cracker. De kaas smelt goed, dus je kunt er prima een luxe tosti mee bouwen of gebruiken in een omelet. Maar het smaakt ook goed in een quiche, salade of op die kaasplank bij de borrel!
Let op: Veenmeester Graskaas wordt gemaakt van de melk van blije koeien die na de winter voor het eerst weer vers gras eten. Dat betekent ook dat deze kaas slechts tijdelijk verkrijgbaar is. Wees er dus snel bij.
Je eet deze als blokje kaas bij de borrel, als beleg voor op een broodje of bijvoorbeeld gesnipperd over een bordje pasta. Lekker veelzijdig dus!
Je vindt Veenmeester Graskaas in de schappen van een kaasspecialist bij jou in de buurt. Check binnenkort hier op welke locaties je deze kaas kunt vinden.
Ingrediënten: volle melk (rechtstreeks van de koe), vegetarisch stremsel, zout en precies de juiste hoeveelheid aandacht van onze kaasmakers.
Niks missen?
Ontvang het laatste nieuws, handige tips en de lekkerste recepten één keer per maand in je inbox.
Kom proeven
Je wil natuurlijk wel weten wat je koopt. Snappen we. Daarom kun je onze kazen eerst even proeven. Gewoon bij een specialist in de buurt.
Onderweg naar duurzame kaas
Tuurlijk, het draait om de smaak. Die moet goed zijn. Perfect zelfs. Maar ook duurzaamheid en het welzijn van onze dieren vinden we belangrijk. Daarom produceren we onze kaas met het oog voor natuur, mens en koe.
De koeien van onze veehouders lopen zo veel mogelijk in de wei. Minimaal 120 dagen per jaar en 6 uur per dag. En vaak kunnen ze dan ook nog zelf kiezen of ze liever in de stal blijven of lekker naar buiten gaan.
Daarbij grazen onze koeien meestal op veengrond. Dat betekent dat er geen stikstof aan de grond hoeft te worden toegevoegd om het gras goed te laten groeien. Dat gaat vanzelf. Op een duurzame en natuurlijke manier.
En ook onze kaasmakers houden van groen. Net als de koeien. Daarom produceren we zoveel mogelijk met zonne-energie en hergebruiken we water en afvalstoffen. Zo houden we de impact op het milieu minimaal.
Innovatie is hierbij key. In de kaasmakerij combineren we onze kennis en ambacht met de nieuwste apparatuur, zodat we steeds efficiënter kunnen werken – zonder ook maar een greintje in te leveren op smaak en textuur.
Wij gaan dus voor écht duurzame kaas. Van het grassprietje en de koe tot aan de winkel.
Lees er hier meer over.