Veenmeester
Anno59 | Jong Belegen
Proef nu Anno59 Jong Belegen en laat je verrassen door een smeuïge kaas met een volle smaak. Misschien wel de perfecte kaas voor op een broodje tijdens een luxe ontbijt of lunch. Al past ‘ie natuurlijk ook goed bij een glaasje wijn.
Anno59 Jong Belegen heeft 8 tot 10 weken gerijpt. Daardoor is deze Goudse kaas nog lekker zacht en romig van smaak, maar proef je op de achtergrond ook een klein zoutje. Geen wonder dus dat het een favoriet van veel kaasliefhebbers is.
Deze kaas smaakt heerlijk op een boterham of geraspt over een bordje pasta. Maar serveer hem ook eens naast wat pikantere kazen op een kaasplank. Lekker met een fluweelzachte Pinot Noir of juist een fruitige Sauvignon Blanc.
Anno59 Jong Belegen wordt gemaakt door echte ambachtslieden die al sinds 1959 kaas maken. Altijd met 100% weidegangmelk en geheel volgens eigen recept. Probeer daarom ook eens Jong, Belegen, Extra Belegen of Oud.
Anno59 Jong Belegen wordt gemaakt van weidegangmelk uit Overijssel. Van koeien die grazen op vruchtbare veengrond en alle ruimte hebben om hun ding te doen.
Deze kaas wordt gemaakt volgens traditioneel recept en door echte ambachtslieden. We gebruiken altijd vegetarisch stremsel met oog voor duurzaamheid. Hier lees je hoe.
Deze kaas rijpt [TIJD] op houten planken in een geconditioneerde ruimte met optimale omstandigheden voor maximale smaak. Iedere kaas opnieuw.
Deze kaas smaakt heerlijk op een boterham of geraspt over een bordje pasta. Serveer hem ook eens naast wat pikantere kazen op een kaasplank. Lekker met een fluweelzachte Pinot Noir of juist een fruitige Sauvignon Blanc.
Anno59 Jong Belegen wordt gemaakt door echte ambachtslieden die al sinds 1959 kaas maken. Altijd met 100% weidegangmelk en geheel volgens eigen recept. Probeer ook eens Jong, Belegen, Extra Belegen of Oud.
Je eet deze als blokje kaas bij de borrel, als beleg voor op een broodje of bijvoorbeeld gesnipperd over een bordje pasta. Lekker veelzijdig dus!
Je vindt Anno59 Jong Belegen gewoon in de schappen van een kaasspecialist bij jou in de buurt. Check binnenkort hier op welke locaties je deze kaas kunt vinden.
Ingrediënten: volle melk (rechtstreeks van de koe), vegetarisch stremsel, zout en precies de juiste hoeveelheid aandacht van onze kaasmakers.
Niks missen?
Ontvang het laatste nieuws, handige tips en de lekkerste recepten één keer per maand in je inbox.
Kom proeven
Je wil natuurlijk wel weten wat je koopt. Snappen we. Daarom kun je onze kazen eerst even proeven. Gewoon bij een specialist in de buurt.
Onderweg naar duurzame kaas
Tuurlijk, het draait om de smaak. Die moet goed zijn. Perfect zelfs. Maar ook duurzaamheid en het welzijn van onze dieren vinden we belangrijk. Daarom produceren we onze kaas met het oog voor natuur, mens en koe.
De koeien van onze veehouders lopen zo veel mogelijk in de wei. Minimaal 120 dagen per jaar en 6 uur per dag. En vaak kunnen ze dan ook nog zelf kiezen of ze liever in de stal blijven of lekker naar buiten gaan.
Daarbij grazen onze koeien meestal op veengrond. Dat betekent dat er geen stikstof aan de grond hoeft te worden toegevoegd om het gras goed te laten groeien. Dat gaat vanzelf. Op een duurzame en natuurlijke manier.
En ook onze kaasmakers houden van groen. Net als de koeien. Daarom produceren we zoveel mogelijk met zonne-energie en hergebruiken we water en afvalstoffen. Zo houden we de impact op het milieu minimaal.
Innovatie is hierbij key. In de kaasmakerij combineren we onze kennis en ambacht met de nieuwste apparatuur, zodat we steeds efficiënter kunnen werken – zonder ook maar een greintje in te leveren op smaak en textuur.
Wij gaan dus voor écht duurzame kaas. Van het grassprietje en de koe tot aan de winkel.
Lees er hier meer over.