Veenmeester
Anno59 | Oud
Verwen jezelf met Veenmeester Anno59 Oud! Deze kaas heeft een lekker stevige bite en een complexe smaak waarin zout, zoet, zuur en een pikante toets volledig in balans zijn. Een echte traktatie voor kaasliefhebbers dus.
Anno59 Oud heeft maar liefst 10 tot 12 maanden gerijpt. Daardoor ontwikkelt de kaas een mysterieuze umami-smaak met ook fijne kristallen die bij iedere hap zachtjes kraken in je mond. Verslavend lekker als je het ons vraagt.
Onze oude kaas eet je bijvoorbeeld op een knapperig meergranenbroodje. Je gebruikt ‘m geschaafd, als garnering voor over dat luxe gerecht. Of je serveert hem in blokjes op een kaasplank met vijgenchutney en perencompote!
Anno59 Oud wordt gemaakt door echte vaklui met nog steeds met evenveel passie en toewijding als op onze eerste dag in 1959. Geheel volgens eigen recept. Net als onze andere kazen: Jong, Jong Belegen, Belegen en Extra Belegen.
Anno59 Oud wordt gemaakt van weidegangmelk uit Overijssel. Van koeien die grazen op vruchtbare veengrond en alle ruimte hebben om hun ding te doen.
Deze kaas wordt gemaakt volgens traditioneel recept en door echte ambachtslieden. We gebruiken altijd vegetarisch stremsel met oog voor duurzaamheid. Hier lees je hoe.
Deze kaas rijpt [TIJD] op houten planken in een geconditioneerde ruimte met optimale omstandigheden voor maximale smaak. Iedere kaas opnieuw.
Onze oude kaas eet je bijvoorbeeld op een knapperig meergranenbroodje. Je gebruikt ‘m geschaafd, als garnering voor over dat luxe gerecht. Of je serveert hem in blokjes op een kaasplank met vijgenchutney en perencompote!
Anno59 Oud wordt gemaakt door echte vaklui met nog steeds met evenveel passie en toewijding als op onze eerste dag in 1959. Geheel volgens eigen recept. Net als onze andere kazen: Jong, Jong Belegen, Belegen en Extra Belegen.
Je eet deze als blokje kaas bij de borrel, als beleg voor op een broodje of bijvoorbeeld gesnipperd over een bordje pasta. Lekker veelzijdig dus!
Je vindt Anno59 Oud gewoon in de schappen van een kaasspecialist bij jou in de buurt. Check binnenkort hier op welke locaties je deze kaas kunt vinden.
Ingrediënten: volle melk (rechtstreeks van de koe), vegetarisch stremsel, zout en precies de juiste hoeveelheid aandacht van onze kaasmakers.
Niks missen?
Ontvang het laatste nieuws, handige tips en de lekkerste recepten één keer per maand in je inbox.
Kom proeven
Je wil natuurlijk wel weten wat je koopt. Snappen we. Daarom kun je onze kazen eerst even proeven. Gewoon bij een specialist in de buurt.
Onderweg naar duurzame kaas
Tuurlijk, het draait om de smaak. Die moet goed zijn. Perfect zelfs. Maar ook duurzaamheid en het welzijn van onze dieren vinden we belangrijk. Daarom produceren we onze kaas met het oog voor natuur, mens en koe.
De koeien van onze veehouders lopen zo veel mogelijk in de wei. Minimaal 120 dagen per jaar en 6 uur per dag. En vaak kunnen ze dan ook nog zelf kiezen of ze liever in de stal blijven of lekker naar buiten gaan.
Daarbij grazen onze koeien meestal op veengrond. Dat betekent dat er geen stikstof aan de grond hoeft te worden toegevoegd om het gras goed te laten groeien. Dat gaat vanzelf. Op een duurzame en natuurlijke manier.
En ook onze kaasmakers houden van groen. Net als de koeien. Daarom produceren we zoveel mogelijk met zonne-energie en hergebruiken we water en afvalstoffen. Zo houden we de impact op het milieu minimaal.
Innovatie is hierbij key. In de kaasmakerij combineren we onze kennis en ambacht met de nieuwste apparatuur, zodat we steeds efficiënter kunnen werken – zonder ook maar een greintje in te leveren op smaak en textuur.
Wij gaan dus voor écht duurzame kaas. Van het grassprietje en de koe tot aan de winkel.
Lees er hier meer over.