Veenmeester
333
Maak kennis met Veenmeester 333. Een krachtige oude kaas van zo’n 333 dagen oud met een scherp randje, een romig mondgevoel en een subtiel zoetje dat verrassend goed samengaat met de hartige tonen. Met andere woorden: oude kaas met een volle smaak.
Veenmeester 333 past daarmee perfect op je kaasplankje. Als nagerecht of voor bij de borrel. Met druiven, vijgen of wat appel. Maar je kunt ‘m natuurlijk ook gewoon op brood eten of gebruiken voor die heerlijke ovenschotel.
Mag het wel wat meer uitgesproken? Probeer dan Veenmeester 444. Die is wat langer gerijpt waardoor de onmiskenbare Veenmeester-smaak wat duidelijker aanwezig is. Lekker met een likje mosterd of druppeltje honing.
Tip: combineer de 333 ook eens met Veenmeester 555. Deze heeft een nóg intensere smaak. Nog iets pikanter. Nog iets scherper. En met een nog iets stevigere bite. Een must-have als je van echt oude kaas houdt.
Veenmeester 333 wordt gemaakt van weidegangmelk uit Noord Holland. Van koeien die grazen op vruchtbare veengrond en alle ruimte hebben om hun ding te doen.
Deze kaas wordt gemaakt volgens traditioneel recept en door echte ambachtslieden. We gebruiken altijd vegetarisch stremsel met oog voor duurzaamheid. Hier lees je hoe.
Deze kaas rijpt 333 dagen op houten planken in een geconditioneerde ruimte met optimale omstandigheden voor maximale smaak. Iedere kaas opnieuw.
Mag het wel wat meer uitgesproken? Probeer dan Veenmeester 444. Die is wat langer gerijpt waardoor de onmiskenbare Veenmeester-smaak wat duidelijker aanwezig is. Lekker met een likje mosterd of druppeltje honing.
Tip: combineer de 333 ook eens met Veenmeester 555. Deze heeft een nóg intensere smaak. Nog iets pikanter. Nog iets scherper. En met een nog iets stevigere bite. Een must-have als je van echt oude kaas houdt.
Je eet deze als blokje kaas bij de borrel, als beleg voor op een broodje of bijvoorbeeld gesnipperd over een bordje pasta. Lekker veelzijdig dus!
Je vindt Veenmeester 333 gewoon in de schappen van een kaasspecialist bij jou in de buurt. Check binnenkort hier op welke locaties je deze kaas kunt vinden.
Ingrediënten: volle melk (rechtstreeks van de koe), vegetarisch stremsel, zout en precies de juiste hoeveelheid aandacht van onze kaasmakers.
Niks missen?
Ontvang het laatste nieuws, handige tips en de lekkerste recepten één keer per maand in je inbox.
Kom proeven
Je wil natuurlijk wel weten wat je koopt. Snappen we. Daarom kun je onze kazen eerst even proeven. Gewoon bij een specialist in de buurt.
Onderweg naar duurzame kaas
Tuurlijk, het draait om de smaak. Die moet goed zijn. Perfect zelfs. Maar ook duurzaamheid en het welzijn van onze dieren vinden we belangrijk. Daarom produceren we onze kaas met het oog voor natuur, mens en koe.
De koeien van onze veehouders lopen zo veel mogelijk in de wei. Minimaal 120 dagen per jaar en 6 uur per dag. En vaak kunnen ze dan ook nog zelf kiezen of ze liever in de stal blijven of lekker naar buiten gaan.
Daarbij grazen onze koeien meestal op veengrond. Dat betekent dat er geen stikstof aan de grond hoeft te worden toegevoegd om het gras goed te laten groeien. Dat gaat vanzelf. Op een duurzame en natuurlijke manier.
En ook onze kaasmakers houden van groen. Net als de koeien. Daarom produceren we zoveel mogelijk met zonne-energie en hergebruiken we water en afvalstoffen. Zo houden we de impact op het milieu minimaal.
Innovatie is hierbij key. In de kaasmakerij combineren we onze kennis en ambacht met de nieuwste apparatuur, zodat we steeds efficiënter kunnen werken – zonder ook maar een greintje in te leveren op smaak en textuur.
Wij gaan dus voor écht duurzame kaas. Van het grassprietje en de koe tot aan de winkel.
Lees er hier meer over.