Veenmeester
444
Ervaar de intense smaak van Veenmeester 444. Na circa 444 dagen rijpen heeft deze overjarige kaas namelijk een uitgesproken smaak met hartige tonen, een klein zoetje en een lichtpittige nasmaak. Inclusief onze kenmerkende romigheid.
Veenmeester 444 is daarmee ideaal voor een luxe sandwich of gewoon op een cracker. Als tussendoortje. Maar je kunt ‘m natuurlijk ook goed serveren bij de borrel. Heerlijk met een likje mosterd, een lepeltje honing of wat vijgenjam!
Ook lekker: Veenmeester 333. Deze kaas is ‘maar’ 333 dagen gerijpt en heeft daardoor een mildere smaak met een iets zachter mondgevoel. Perfect voor op een broodje met rucola, komkommer en tomaat. Of als onderdeel van je kaasplank!
En je maakt dat kaastrio pas helemaal compleet met Veenmeester 555. Deze kaas heeft nog een tijdje door kunnen rijpen, waardoor de smaak nóg dieper en complexer is geworden. Voor een echte smaaksensatie. Gegarandeerd.
Veenmeester 444 wordt gemaakt van weidegangmelk uit Noord Holland. Van koeien die grazen op vruchtbare veengrond en alle ruimte hebben om hun ding te doen.
Deze kaas wordt gemaakt volgens traditioneel recept en door echte ambachtslieden. Maar dan wel met de nieuwste en meest duurzame technieken.
Deze kaas rijpt 444 dagen op houten planken in een geconditioneerde ruimte met optimale omstandigheden voor maximale smaak. Iedere kaas opnieuw.
Ook lekker: Veenmeester 333. Deze oude kaas is ‘maar’ 333 dagen gerijpt en heeft daardoor een mildere smaak met een iets zachter mondgevoel. Perfect voor op een broodje met rucola, komkommer en tomaat. Of als onderdeel van je kaasplank!
En je maakt dat kaastrio compleet met Veenmeester 555. Deze brokkelkaas heeft nog een tijdje door kunnen rijpen, waardoor de smaak nóg dieper en complexer is geworden. Voor een echte smaaksensatie. Gegarandeerd.
Je eet deze als blokje kaas bij de borrel, als beleg voor op een broodje of bijvoorbeeld gesnipperd over een bordje pasta. Lekker veelzijdig dus!
Je vindt Veenmeester 444 gewoon in de schappen van een kaasspecialist bij jou in de buurt. Check binnenkort hier op welke locaties je deze kaas kunt vinden.
Ingrediënten: volle melk (rechtstreeks van de koe), vegetarisch stremsel, zout en precies de juiste hoeveelheid aandacht van onze kaasmakers.
Niks missen?
Ontvang het laatste nieuws, handige tips en de lekkerste recepten één keer per maand in je inbox.
Kom proeven
Je wil natuurlijk wel weten wat je koopt. Snappen we. Daarom kun je onze kazen eerst even proeven. Gewoon bij een specialist in de buurt.
Onderweg naar duurzame kaas
Tuurlijk, het draait om de smaak. Die moet goed zijn. Perfect zelfs. Maar ook duurzaamheid en het welzijn van onze dieren vinden we belangrijk. Daarom produceren we onze kaas met het oog voor natuur, mens en koe.
De koeien van onze veehouders lopen zo veel mogelijk in de wei. Minimaal 120 dagen per jaar en 6 uur per dag. En vaak kunnen ze dan ook nog zelf kiezen of ze liever in de stal blijven of lekker naar buiten gaan.
Daarbij grazen onze koeien meestal op veengrond. Dat betekent dat er geen stikstof aan de grond hoeft te worden toegevoegd om het gras goed te laten groeien. Dat gaat vanzelf. Op een duurzame en natuurlijke manier.
En ook onze kaasmakers houden van groen. Net als de koeien. Daarom produceren we zoveel mogelijk met zonne-energie en hergebruiken we water en afvalstoffen. Zo houden we de impact op het milieu minimaal.
Innovatie is hierbij key. In de kaasmakerij combineren we onze kennis en ambacht met de nieuwste apparatuur, zodat we steeds efficiënter kunnen werken – zonder ook maar een greintje in te leveren op smaak en textuur.
Wij gaan dus voor écht duurzame kaas. Van het grassprietje en de koe tot aan de winkel.
Lees er hier meer over.