Vier de lente met deze quiche met kaas en witte asperges. Een heerlijk gerecht met fijne combi van milde, romige kaas en stevige asperges met een aardse smaak. Eens wat anders dan die klassieker met ham, krieltjes en een botersaus.
Deze vegetarische quiche serveer je met een frisse salade en wat knapperig brood gewoon als avondeten. Maar het recept doet het ook goed bij een brunch, picknick in het park of als lichte lunch. Ook makkelijk mee te nemen naar je werk!
Ingrediënten (4 personen)
1 liter kippenbouillon
400 ml room
900 gr. geraspte kaas
4 tenen knoflook fijngehakt
1 rode paprika
1/5 prei in ringen
1 witte ui grof gesneden
8 Rosevall aardappeltjes (of andere smaakvolle aardappels)
1⁄2 Spaanse peper fijngesneden
Benodigdheden
quiche- of taartvorm (24 cm)
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg eventueel ontdooien.
- Schil de asperges en verwijder de harde onderkant. Snijd ze vervolgens in stukken van 5-6 cm en kook ze in een bodempje gezouten water beetgaar in 15 minuten.
- Bekleed intussen de quiche- of taartvorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los en meng met de crème fraîche, kaas en kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de asperges af en laat goed uitlekken. Verdeel de asperges over de deegbodem en schenk het eimengsel erover.
- Bak de aspergequiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Serveer met een frisse groene salade en kerstomaatjes.
Eet smakelijk!