Bel die bezorger maar af, want de lekkerste pizza maak je natuurlijk gewoon zelf. Met Veenmeester kaas en gewoon in je eigen oven. Makkelijker dan je denkt. En anders kun je altijd nog die kant-en-klare bodem gebruiken.

Wij beleggen ‘m in dit recept met plakjes ham, tomaat, rode ui en verse basilicumblaadjes. Maar gebruik vooral wat je zelf lekker vindt. Pepperoni, champignons, paprika, olijven en een handje rucola passen er ook allemaal goed bij!

Ingrediënten (8 pizza’s)

Voor de bodem

1 kg witte patentbloem
1 eetlepel suiker
1 eetlepel zout
1 à 2 gram gist
Halve liter water (handwarm)
Fijn gemalen maïsmeel om het deeg op uit te rollen

Voor het beleg

Tomatensaus
Veenmeester kaas (geraspt)
Ham
Plakjes tomaat
Rode uien ringen
Verse basilicum blaadjes

Bereiding

Pizzabodem

  1. Los het gist en de suiker op in het water. Laat 10 minuten staan. Meng ondertussen het zout door de bloem.
  2. Meng de bloem en het water door elkaar en kneed 10-15 minuten tot er een mooi, glad deeg ontstaat. Je kan hier eventueel ook een keukenmachine met deeghaken voor gebruiken.
  3. Bestrijk de binnenkant van een grote beslagkom met olijfolie en leg de hele deegbal erin. Bestrijk ook de bal met olie en denk de kom af met een schone en vochtige theedoek.
  4. Laat op een warme plek ongeveer 8 uur rijzen.
  5. Bestrooi je werkblad met fijngemalen maïsmeel. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in bolletjes van 100-150 gram. Breng onder spanning door ze op te bollen en rol uit met een deegroller.

Beleg

  1. Besmeer de pizzabodem dun met de tomatensaus.
  2. Verdeel achtereenvolgens de geraspte Veenmeester kaas, plakjes ham, tomaat en rode uienringen over de pizza.
  3. Bak de pizza in ongeveer 10 minuten af op de heetste stand van je oven of gebruik een pizzaoven als je die hebt. In dat geval is je pizza na ongeveer 5 minuten al klaar.
  4. Bestrooi met de verse basilicumblaadjes en serveer.

Eet smakelijk!