Veenmeester
555
Ontdek de sublieme smaak van Veenmeester 555. De extra lange rijping van zo’n 555 dagen zorgt bij deze kaas voor een sublieme balans tussen zoet, zuur en zout. Een tikkeltje pikant, met stevige bite en knapperige kristallen.
Met een vol gevoel in de mond en een rijk aroma biedt Veenmeester 555 misschien wel de ultieme smaakbeleving op een luxe kaasplateau. Al doet ‘ie het natuurlijk ook goed op een broodje met truffelmayonaise of balsamicodressing.
Kaasplankje maken voor vanavond? Bekijk dan ook zeker Veenmeester 333. Daarmee proef je namelijk goed het contrast tussen oude kazen die lang en oude kazen die éxtra lang hebben gerijpt. Een culinaire ervaring op zich.
En laat je ook eens verrassen door Veenmeester 444! Deze kaas is iets minder scherp dan de 555, maar smaakt ook net weer wat intenser dan de 333. Een mooie kaas waar zo’n beetje iedere kaasliefhebber dol op is. Zeker weten.
Veenmeester 555 wordt gemaakt van weidegangmelk uit Noord Holland. Van koeien die grazen op vruchtbare veengrond en alle ruimte hebben om hun ding te doen.
Deze kaas wordt gemaakt volgens traditioneel recept en door echte ambachtslieden. We gebruiken altijd vegetarisch stremsel met oog voor duurzaamheid. Hier lees je hoe.
Deze kaas rijpt 555 dagen op houten planken in een geconditioneerde ruimte met optimale omstandigheden voor maximale smaak. Iedere kaas opnieuw.
Kaasplankje maken voor vanavond? Bekijk dan ook zeker Veenmeester 333. Daarmee proef je namelijk goed het contrast tussen oude kazen die lang en oude kazen die éxtra lang hebben gerijpt. Een culinaire ervaring op zich.
En laat je ook eens verrassen door Veenmeester 444! Deze kaas is iets minder scherp dan de 555, maar smaakt ook net weer wat intenser dan de 333. Een mooie kaas waar zo’n beetje iedere kaasliefhebber dol op is. Zeker weten.
Je eet deze als blokje kaas bij de borrel, als beleg voor op een broodje of bijvoorbeeld gesnipperd over een bordje pasta. Lekker veelzijdig dus!
Je vindt Veenmeester 555 gewoon in de schappen van een kaasspecialist bij jou in de buurt. Check binnenkort hier op welke locaties je deze kaas kunt vinden.
Ingrediënten: volle melk (rechtstreeks van de koe), vegetarisch stremsel, zout en precies de juiste hoeveelheid aandacht van onze kaasmakers.
Niks missen?
Ontvang het laatste nieuws, handige tips en de lekkerste recepten één keer per maand in je inbox.
Kom proeven
Je wil natuurlijk wel weten wat je koopt. Snappen we. Daarom kun je onze kazen eerst even proeven. Gewoon bij een specialist in de buurt.
Onderweg naar duurzame kaas
Tuurlijk, het draait om de smaak. Die moet goed zijn. Perfect zelfs. Maar ook duurzaamheid en het welzijn van onze dieren vinden we belangrijk. Daarom produceren we onze kaas met het oog voor natuur, mens en koe.
De koeien van onze veehouders lopen zo veel mogelijk in de wei. Minimaal 120 dagen per jaar en 6 uur per dag. En vaak kunnen ze dan ook nog zelf kiezen of ze liever in de stal blijven of lekker naar buiten gaan.
Daarbij grazen onze koeien meestal op veengrond. Dat betekent dat er geen stikstof aan de grond hoeft te worden toegevoegd om het gras goed te laten groeien. Dat gaat vanzelf. Op een duurzame en natuurlijke manier.
En ook onze kaasmakers houden van groen. Net als de koeien. Daarom produceren we zoveel mogelijk met zonne-energie en hergebruiken we water en afvalstoffen. Zo houden we de impact op het milieu minimaal.
Innovatie is hierbij key. In de kaasmakerij combineren we onze kennis en ambacht met de nieuwste apparatuur, zodat we steeds efficiënter kunnen werken – zonder ook maar een greintje in te leveren op smaak en textuur.
Wij gaan dus voor écht duurzame kaas. Van het grassprietje en de koe tot aan de winkel.
Lees er hier meer over.