Veenmeester
Anno59 | Belegen
Beleef een echte smaaksensatie met Anno59 Belegen. Een Goudse kaas met precies de juiste balans tussen het romige van jonge kaas en het scherpe randje van een pikante, oude kaas. Een must-have op ieder kaasplankje.
Anno59 Belegen heeft 16 tot 18 weken gerijpt. Daardoor heeft deze kaas een rijke, volle smaak ontwikkeld. Compleet met zoute ondertonen en licht pittige touch, maar wel gewoon met een smeuïge structuur. Dat is 100% genieten.
Belegen kaas smaakt heerlijk op een boterham of op een sappige burger van de bbq. Maar het is net zo goed een smakelijke toevoeging aan die luxe borrelplank. Zeker met wat friszoete druiven en crunchy noten erbij.
Onze kaasmakers maken Anno59 Belegen volgens traditioneel recept uit 1959. Met de duurzame technieken van nu en dezelfde passie als toen. Dat proef je terug in al onze kazen: Jong, Jong Belegen, Extra Belegen en Oud.
Anno59 Belegen wordt gemaakt van weidegangmelk uit Overijssel. Van koeien die grazen op vruchtbare veengrond en alle ruimte hebben om hun ding te doen.
Deze kaas wordt gemaakt volgens traditioneel recept en door echte ambachtslieden. We gebruiken altijd vegetarisch stremsel met oog voor duurzaamheid. Hier lees je hoe.
Deze kaas rijpt [TIJD] op houten planken in een geconditioneerde ruimte met optimale omstandigheden voor maximale smaak. Iedere kaas opnieuw.
Belegen kaas smaakt heerlijk op een boterham of op een sappige burger van de bbq. Maar het is net zo goed een smakelijke toevoeging aan die luxe borrelplank. Zeker met wat friszoete druiven en crunchy noten erbij.
Onze kaasmakers maken Anno59 Belegen volgens traditioneel recept uit 1959. Met de duurzame technieken van nu en dezelfde passie als toen. Dat proef je terug in al onze kazen: Jong, Jong Belegen, Extra Belegen en Oud.
Je eet deze als blokje kaas bij de borrel, als beleg voor op een broodje of bijvoorbeeld gesnipperd over een bordje pasta. Lekker veelzijdig dus!
Je vindt Anno59 Belegen gewoon in de schappen van een kaasspecialist bij jou in de buurt. Check binnenkort hier op welke locaties je deze kaas kunt vinden.
Ingrediënten: volle melk (rechtstreeks van de koe), vegetarisch stremsel, zout en precies de juiste hoeveelheid aandacht van onze kaasmakers.
Niks missen?
Ontvang het laatste nieuws, handige tips en de lekkerste recepten één keer per maand in je inbox.
Kom proeven
Je wil natuurlijk wel weten wat je koopt. Snappen we. Daarom kun je onze kazen eerst even proeven. Gewoon bij een specialist in de buurt.
Onderweg naar duurzame kaas
Tuurlijk, het draait om de smaak. Die moet goed zijn. Perfect zelfs. Maar ook duurzaamheid en het welzijn van onze dieren vinden we belangrijk. Daarom produceren we onze kaas met het oog voor natuur, mens en koe.
De koeien van onze veehouders lopen zo veel mogelijk in de wei. Minimaal 120 dagen per jaar en 6 uur per dag. En vaak kunnen ze dan ook nog zelf kiezen of ze liever in de stal blijven of lekker naar buiten gaan.
Daarbij grazen onze koeien meestal op veengrond. Dat betekent dat er geen stikstof aan de grond hoeft te worden toegevoegd om het gras goed te laten groeien. Dat gaat vanzelf. Op een duurzame en natuurlijke manier.
En ook onze kaasmakers houden van groen. Net als de koeien. Daarom produceren we zoveel mogelijk met zonne-energie en hergebruiken we water en afvalstoffen. Zo houden we de impact op het milieu minimaal.
Innovatie is hierbij key. In de kaasmakerij combineren we onze kennis en ambacht met de nieuwste apparatuur, zodat we steeds efficiënter kunnen werken – zonder ook maar een greintje in te leveren op smaak en textuur.
Wij gaan dus voor écht duurzame kaas. Van het grassprietje en de koe tot aan de winkel.
Lees er hier meer over.