VeenmeesterAnno59 | XO
Trakteer jezelf eens op een stukje Anno59 Extra Oud en laat je verrassen door een lekkere brokkelkaas met een diepgaande smaak: zoet, zuur, zout, pittig en met een mysterieus umamirandje. Zeg daar maar eens nee tegen.
Anno59 Extra Oud heeft ongeveer 80 weken gerijpt. In die tijd ontwikkelt deze kaas een authentieke smaak én een bijzondere textuur. De stevige kaas brokkelt namelijk mooi weg, maar blijft vanbinnen stiekem ook een beetje romig.
Je kunt de brokkelkaas gebruiken als broodbeleg, maar hij doet het vooral goed op een kaasplankje bij de borrel. Zeker als je er nog wat zoets bij serveert. Denk aan een vijgenchutney of bijvoorbeeld een glaasje port.
Anno59 Extra Oud wordt gemaakt door gepassioneerde kaasmakers en volgens traditioneel recept waarmee onze kazen zich al sinds 1959 weten te onderscheiden. Van Jong en Jong Belegen tot Belegen, Extra Belegen en Oud.
Anno59 Extra Oud wordt gemaakt van weidegangmelk uit Drenthe. Van koeien die grazen op vruchtbare veengrond en alle ruimte hebben om hun ding te doen.
Deze kaas wordt gemaakt volgens traditioneel recept en door echte ambachtslieden. We gebruiken altijd vegetarisch stremsel met oog voor duurzaamheid. Hier lees je hoe.
Deze kaas rijpt ca. 80 weken op houten planken in een geconditioneerde ruimte met optimale omstandigheden voor maximale smaak. Iedere kaas opnieuw.
Je kunt de brokkelkaas gebruiken als broodbeleg, maar hij doet het vooral goed op een kaasplankje bij de borrel. Zeker als je er nog wat zoets bij serveert. Denk aan een vijgenchutney of bijvoorbeeld een glaasje port.
Anno59 Extra Oud wordt gemaakt door gepassioneerde kaasmakers en volgens traditioneel recept waarmee onze kazen zich al sinds 1959 weten te onderscheiden. Van Jong en Jong Belegen tot Belegen, Extra Belegen en Oud.
Je eet deze als blokje kaas bij de borrel, als beleg voor op een broodje of bijvoorbeeld gesnipperd over een bordje pasta. Lekker veelzijdig dus!
Anno59 Extra Oud is beperkt verkrijgbaar. De grootste kans heb je bij een kaasspecialist in de buurt. Check binnenkort hier op welke locaties je deze kaas kunt vinden.
Ingrediënten: volle melk (rechtstreeks van de koe), vegetarisch stremsel, zout en precies de juiste hoeveelheid aandacht van onze kaasmakers.
Niks missen?
Ontvang het laatste nieuws, handige tips en de lekkerste recepten één keer per maand in je inbox.
Kom proeven
Je wil natuurlijk wel weten wat je koopt. Snappen we. Daarom kun je onze kazen eerst even proeven. Gewoon bij een specialist in de buurt.
Onderweg naar duurzame kaas
Tuurlijk, het draait om de smaak. Die moet goed zijn. Perfect zelfs. Maar ook duurzaamheid en het welzijn van onze dieren vinden we belangrijk. Daarom produceren we onze kaas met het oog voor natuur, mens en koe.
De koeien van onze veehouders lopen zo veel mogelijk in de wei. Minimaal 120 dagen per jaar en 6 uur per dag. En vaak kunnen ze dan ook nog zelf kiezen of ze liever in de stal blijven of lekker naar buiten gaan.
Daarbij grazen onze koeien meestal op veengrond. Dat betekent dat er geen stikstof aan de grond hoeft te worden toegevoegd om het gras goed te laten groeien. Dat gaat vanzelf. Op een duurzame en natuurlijke manier.
En ook onze kaasmakers houden van groen. Net als de koeien. Daarom produceren we zoveel mogelijk met zonne-energie en hergebruiken we water en afvalstoffen. Zo houden we de impact op het milieu minimaal.
Innovatie is hierbij key. In de kaasmakerij combineren we onze kennis en ambacht met de nieuwste apparatuur, zodat we steeds efficiënter kunnen werken – zonder ook maar een greintje in te leveren op smaak en textuur.
Wij gaan dus voor écht duurzame kaas. Van het grassprietje en de koe tot aan de winkel.
Lees er hier meer over.