Is het buiten koud en guur? Verwen jezelf dan lekker met dit recept voor romige kaassoep. Een zijdezachte soep met de smaak van je favoriete kaas en spicy kick waar je het gegarandeerd weer warm van krijgt.
Deze kaasssoep is ideaal als een bordje comfort food op een koude herfst- of winterdag. Maar je kunt hem natuurlijk ook serveren als stevig voorgerecht bij een feestelijk diner of als luxe lunch. Lekker met een kaasstengel!
Ingrediënten (8 personen)
1 liter kippenbouillon
400 ml room
900 gr. geraspte kaas
4 tenen knoflook fijngehakt
1 rode paprika
1/5 prei in ringen
1 witte ui grof gesneden
8 Rosevall aardappeltjes (of andere smaakvolle aardappels)
1⁄2 Spaanse peper fijngesneden
Benodigdheden
staafmixer
fijne zeef
Bereiding
- Snijd ui, paprika en aardappels in grove stukken, de prei in ringen en de knoflook en Spaanse peper fijn. Verhit een scheutje olijfolie en zet alle groenten een paar minuten aan.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat 20 minuten koken met de deksel op de pan. Kippenbouillon toevoegen en 20 minuten koken.
- Voeg de room toe en laat nog 5 minuten koken.
- Doe de kaas bij de soep in de pan en kook nog 5 minuten door. Blijf ondertussen goed roeren.
- Maak de soep glad met de staafmixer.
- Giet de soep door een fijne zeef voor een fluweelzachte textuur en serveer direct.
Eet smakelijk!