Vier de lente met deze quiche met kaas en groene asperges. Een heerlijk gerecht met fijne combi van milde, romige kaas en stevige asperges met een aardse smaak. Eens wat anders dan die klassieker met ham, krieltjes en een botersaus.
Deze vegetarische quiche serveer je met een frisse salade en wat knapperig brood gewoon als avondeten. Maar het recept doet het ook goed bij een brunch, picknick in het park of als lichte lunch. Ook makkelijk mee te nemen naar je werk!
Ingrediënten (4 personen)
750 g groene asperges
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
4 eieren
200 ml crème fraîche
200 g Veenmeester jonge kaas (stukje), geraspt
2 el kervel of peterselie, fijngehakt
Zout en peper
Benodigdheden
quiche- of taartvorm (24 cm)
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg eventueel ontdooien.
- Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges, ongeveer 2 cm. Kook de asperges in een bodempje gezouten water beetgaar in ongeveer 3-4 minuten, afhankelijk van de dikte.
- Bekleed intussen de quiche- of taartvorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los en meng met de crème fraîche, kaas en kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de asperges af en laat goed uitlekken. Verdeel de asperges over de deegbodem en schenk het eimengsel erover.
- Bak de aspergequiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Serveer met een frisse groene salade en kerstomaatjes.
Eet smakelijk!